Overslaan naar content

Beweeg met ons mee!

Werken op de modernste OK van de wereldWerken in ons topteam

Welkom op onze operatieafdeling met zeven hypermoderne operatiekamers. Hier werk je in een hecht team met collega's die samen elke dag weer een topprestatie leveren. Onze specialisatie ligt in het uitvoeren van hoog-complexe orthopedische ingrepen. Hierdoor zijn er volop kansen om je te specialiseren en jezelf uit te dagen.

Gelegen aan de rand van het bos, biedt ons moderne OK-complex een ruime, prettige werkomgeving met veel daglicht. We zijn er trots op dat we hier jaarlijks duizenden patiënten helpen om hun bewegingsvrijheid terug te krijgen. Dat is waar we het voor doen!

Operatieteam

Werken in een hecht team

Op de OK werk je nauw samen met medische professionals die elk hun hun eigen taken en verantwoordelijkheden hebben. Samen vormen ze een soepel werkend geheel, waarbij elke functie onmisbaar is voor het leveren van de allerbeste zorg voor onze patiënten.

Lees hieronder meer over enkele veelvoorkomende functies op én rondom de OK.

Operatieassistent

Operatieassistent

Speelt een belangrijke ondersteunende rol. Maakt bijvoorbeeld de OK klaar voor gebruik en geeft steriele hulpmiddelen en instrumenten op het juiste moment aan. De operatieassistent denkt vooruit en anticipeert op de situatie. Kortom, de rechterhand van de orthopedisch chirurg.Anesthesiemedewerker

Anesthesie-medewerker

Verantwoordelijk voor het toedienen van anesthesie aan patiënten vóór, tijdens en na de operatie. Bewaakt tijdens de operatie de vitale functies van de patiënt.

PACU-verpleegkundige

PACU-verpleegkundige

Verantwoordelijk voor de zorg en monitoring van patiënten direct na de operatie. Op onze Post Anesthesia Care Unit verblijven patiënten die na een operatie meer intensieve zorg nodig hebben.

Leerling operatieassistent of anesthesiemedewerker

Leerling operatieassistent of anesthesiemedewerker

Ontwikkelt vaardigheden en doet praktijkervaring op onder begeleiding van ervaren collega's. Wij zijn een opleidingsziekenhuis en bieden verschillende leer-werk trajecten.

Ondersteunend medewerker operatieve zorg

Ondersteunend medewerker operatieve zorg

Zorgt ervoor dat alle materialen in goede staat zijn en veilig op de operatiekamer komen, zodat deze optimaal te gebruiken zijn tijdens de operatie.

Medewerker steriele medische hulpmiddelen

Medewerker steriele medische hulpmiddelen

Verantwoordelijk voor het reinigen, desinfecteren, steriliseren en distribueren van medische instrumenten en apparatuur.

Orthopedisch chirurg

Orthopedisch chirurg

In veel gevallen de hoofdbehandelaar van de patiënt. Verantwoordelijk voor het plannen en uitvoeren van de operatie. Neemt beslissingen, begeleidt het operatieteam en biedt de nazorg na de operatie.

Anesthesist

Anesthesist

Bepaalt voor de operatie wat de geschikte vorm en dosering van anesthesie is. Zorgt dat de patiënt comfortabel en veilig is tijdens en na de ingreep.

"We organiseren regelmatig borrels en leuke activiteiten. Zo leren we elkaar nog beter kennen."

Karlijn Operatieassistent en lid activiteitencommissie

Dit maakt onze OK uniek

1. Kleinschalig én hoog-complex

Met 7 operatiekamers is onze OK een overzichtelijke afdeling. Je komt elkaar vaak tegen en collega's kennen elkaar. We doen veel hoog-complexe operaties, waardoor je je echt kunt specialiseren. Dat maakt het werk uitdagend. We krijgen vaak te horen dat alles op onze operatiekamer goed georganiseerd is, inclusief de planning. En dat wordt gewaardeerd.

2. Werken tijdens kantooruren

Wij voeren orthopedische operaties uit en plannen deze tijdens kantooruren. Dit betekent dat je vrijwel nooit 's avonds of in het weekend hoeft te werken. Veel collega's zien de regelmatige werktijden als een groot voordeel ten opzichte van andere OK's.

3. Licht en open

Ons OK-complex is prachtig gelegen aan de rand van het bos. Het gebouw is ruim opgezet en er komt veel daglicht binnen. De ruimtes hebben een open en transparant karakter. Kortom: een fijne plek om je dag door te brengen.

4. De laatste technische snufjes

Van een innovatief luchtbehandelsysteem dat zorgt voor ultra schone lucht, tot flexibel licht dat mee verandert met het daglicht. Van naadloze wanden die het risico tot bacteriegroei verkleinen tot enorme beeldschermen waarop alles te bedienen is. Onze OK's zijn echt van alle gemakken voorzien.

5. Leuke en lekkere extra's 😀

Een moment voor jezelf? Trek je even terug in de stilteruimte. Even ontspannen na een lange operatie? Neem plaats in de massagestoel! Na of tijdens werktijd sporten? Sluit je aan bij een gezellig groepje OK-collega's. Ook leuk: elke dag om 11.00 uur krijgen we lekkere soep. Daar worden wij nou blij van!

Collega's aan het woord

 • “Ik vind het belangrijk om leerlingen en stagiairs veel vertrouwen te geven, zodat ze optimaal kunnen leren. Ze mogen experimenteren en fouten maken. Dat hoort bij het leerproces" Lees het hele interview

  Saskia

  Praktijkopleider en operatieassistent

 • "Ik maak deel uit van een goed geoliede machine, en dat vind ik geweldig. Iedereen heeft zijn eigen belangrijke taak; de een kan niet zonder de ander. Samen vormen we echt een sterk team." Lees het hele interview

  Dorothé

  Medisch secretaresse

 • "We werken voornamelijk tijdens kantoortijden, waardoor het werk goed te combineren is met een gezinsleven. En wist je dat iedere dag om 11.00 uur de soepkar langskomt? Lekker hoor!"

  Marion

  Anesthesiemedewerker

 • "We helpen hier mensen die vaak nergens anders meer geholpen kunnen worden. Dat is dankbaar werk en daar ben ik echt trots op!"

  

  Bart

  PACU-verpleegkundige

 • "Hier doen we specialistische en complexe operaties, het is geen routinewerk. Als operatieassistent moet je van veel zaken af weten en krijg je veel verantwoordelijkheid."

  Kirsty

  Operatieassistent

Onze OK heeft een eigen Greenteam: een groepje collega's dat zich bezig houdt met het verduurzamen van de OK.

We zetten mooie stappen 💚

Facts & figures

7.300 operaties

voeren we bij de Maartenskliniek jaarlijks uit

128 collega's

werken er op ons OK-complex in Nijmegen (Ubbergen)

7 operatiekamers

hebben wij in ons moderne en lichte OK-complex

30.000 patiënten

ontvangen wij jaarlijks op onze polikliniek Orthopedie

Versterk ons team

Wil jij meer weten over werken op onze OK? Of eens een dagje meelopen? We komen graag met je in contact.

Marielle Haan

Marielle Haan

Afdelingshoofd OK [email protected] 024-3659129

Jeroen Peters

Jeroen Peters

Hoofd Anesthesie, PACU en CSA [email protected] 024-3659118

Igor Visser

Igor Visser

Afdelingshoofd OK [email protected] 024-3659129