Overslaan naar content

Dorothé Vis-Hendriks, medisch secretaresse op het OK-complex

'Wauw, wat bijzonder dat ik hier mag werken!'

Na een carrière in het bedrijfsleven besloot Dorothé Vis-Hendriks het roer om te gooien. Ze volgde haar hart en koos voor een baan in de zorg. Sinds 2020 is ze werkzaam als medisch secretaresse op het OK-complex. “Toen ik deze baan kreeg, voelde het alsof ik de Lotto had gewonnen.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Mijn werk is erg gevarieerd en veelzijdig en dat maakt het juist zo leuk. Een van de eerste dingen die ik ’s ochtends doe, is het opstarten van onze 'Schipholborden'. Dit zijn borden waarop het verloop van de geplande operaties per operatiekamer voor die dag staat en waarop je ziet in welke operatiekamers de artsen, anesthesiologen en andere collega’s werkzaam zijn. Een andere belangrijke taak die dagelijks terugkeert is het bellen van patiënten die de volgende dag een operatie ondergaan.

Daarnaast bied ik samen met een collega secretariële en administratieve ondersteuning in de ruimste zin van het woord aan de collega’s van het OK-complex. Denk aan het afhandelen van telefoontjes en vragen, het plannen van complexe afspraken en werkoverleggen, het regelen van catering en het bijhouden van overzichten als dienstlijsten en handschoenenlijsten. We ontvangen bezoekers, we beheren kantoorvoorraden en zo kan ik nog wel even doorgaan.”

Dorothé bij schipholbord

Wat vind je het meest uitdagend in je werk?

“Het bellen van de patiënten geeft me veel voldoening. Ik laat weten hoe laat de patiënt zich moet melden bij de verpleegafdeling ter voorbereiding op de operatie en controleer of er bijzonderheden zijn die invloed kunnen hebben op de ingreep. Ook is het belangrijk om te checken of patiënten wondjes hebben opgelopen of dat ze koortsig of verkouden zijn. Daarnaast ga ik na of er wijzigingen zijn in medicatie en of ze tijdig gestopt zijn met bloedverdunners als ze die slikken.

Veel mensen zijn gespannen voor een operatie. Het geeft me voldoening als ik ze gerust kan stellen en hun zorgen kan wegnemen. Het is belangrijk dat ze zich op hun gemak voelen, en ik doe er alles aan om dat te bereiken. De verhalen die ik hoor raken me diep. Sommige mensen hebben al zo lang pijn of zijn al meerdere keren geopereerd. Voor hen is de Sint Maartenskliniek de laatste hoop.”

Waar ben je het meest trots op?

“Dat alles hier zo goed georganiseerd is en dat we zo fijn samenwerken. Ik maak deel uit van een goed geoliede machine, en dat vind ik geweldig. Iedereen heeft zijn eigen belangrijke taak; de een kan niet zonder de ander. Samen vormen we echt een sterk team.”Heb je wel eens iets bijzonders meegemaakt?

“Toen ik hier net werkte, moest ik iets navragen bij een arts. Terwijl ik rustig stond te wachten, keek ik om me heen. Ik zag overal collega’s druk in de weer, maar toch heerste er een serene sfeer. De arts nam even de tijd om bij een patiënt te zitten, vroeg hoe het met hem ging en vertelde hem wat hem te wachten stond. Ik was onder de indruk van de liefdevolle manier waarop zij met de patiënt omging. Dat moment maakte veel indruk op me. Ik dacht echt ‘wauw, wat bijzonder dat ik hier mag werken!’”

Wanneer ga jij met een glimlach naar huis?

“Ik ga eigenlijk bijna altijd met een blij gevoel naar huis! Vaak vind ik het zelfs lastig om te stoppen en mijn werk neer te leggen. Er is altijd nog wel iets te doen en ik doe het over het algemeen met veel plezier.”

Dorothé Vis-Hendriks

Over onze OK

Gelegen aan de rand van het bos, biedt ons moderne OK-complex een ruime, lichte en prettige werkomgeving. Jaarlijks helpen we er duizenden patiënten om hun bewegingsvrijheid terug te krijgen.

Collega's aan het woord

Nieuwsgierig naar de dagelijkse praktijk in ons ziekenhuis? Deze collega's vertellen je over hun werk en waarom zij daar zoveel plezier in hebben.