Skip to content

Vrijwilligers Revalidatietuin

NijmegenFacilitair Bedrijf & VastgoedFacilitair

Beweeg met ons mee

Bij de Sint Maartenskliniek zetten we ons dagelijks in voor misschien wel onze voornaamste vrijheid: onze bewegingsvrijheid. Van een kleuter die door een hersenbeschadiging zijn armen niet goed kan bewegen tot de thuiszorgmedewerker met opvlammende gewrichtsontstekingen. Hier help je mee aan de beste zorg voor patiënten die hun laatste hoop op een leven met meer beweging en minder pijn vestigen op ons.

Help jij mee aan de beste zorg? We zijn per direct op zoek naar:

Vrijwilligers revalidatietuin


Afdeling Facilitair Bedrijf

Gemiddelde inzet van 4 – 8 uur per week (1 of 2 dagdelen)

Nijmegen

De Sint Maartenskliniek

De Sint Maartenskliniek is de grootste behandelaar op het gebied van houding en beweging in Nederland. We leveren hoog-specialistische, complexe zorg op het gebied van orthopedie, reumatologie, revalidatie en pijnbestrijding. Als koploper halen we regelmatig de media met onze innovaties. Zo konden enkele van onze patiënten met een dwarslaesie als eersten in Nederland weer thuis lopen met een exoskelet.

Vereisten

Vrijwilligers in ons ziekenhuis

In de Sint Maartenskliniek werken ruim 80 vrijwilligers samen voor onze patiënten en bezoekers. Zij doen alles om hen extra persoonlijke aandacht en begeleiding te bieden. Dat doen zij door bijvoorbeeld een praatje aan te knopen, de weg te wijzen, koffie en thee te schenken, patiënten te vervoeren en door te assisteren bij de zondagse vieringen.

Jouw functie

Dit is een nieuwe vrijwilligersactiviteit. Afgelopen zomer is er een geheel nieuwe revalidatietuin opgeleverd bij de Sint Maartenskliniek. Het is een tuin waarin geoefend, gewerkt en ontspannen kan worden door zowel de revalidant als de medewerker. De tuin wordt ingezet voor therapie, ook voor gesprek, een wandeling, ontspanning of om te ontmoeten.

We zoeken vrijwilliger(s) die de nieuw aangelegde revalidatie tuin willen onderhouden samen met de revalidanten en therapeuten.

Wat verwachten wij:

  • Je hebt plezier in tuinieren: tuinklussen zoals zaaien, water geven, onkruid wieden, oogsten;
  • Je bent fysiek in staat om de tuin te verzorgen;
  • Je bent mensgericht en vindt het leuk om revalidanten hun mogelijkheden te laten ontdekken.

Werktijden/ beschikbaarheid

Je werkt samen met een collega in de ochtend of in de middag. De maandagmiddag en de donderdagochtend hebben een voorkeur, omdat dan de revalidatiegroepen ingepland zijn. Je bent 1 of 2 dagdelen per week beschikbaar tussen 09.30 – 15.00 uur. De meest voorkomende diensten zijn van 09.30 – 12.30 uur en van 13.00 – 16.00 uur.

Dit bieden wij

We zijn een kleine organisatie, maar hebben een grote naam. Onze medewerkers roemen de goede sfeer. Als vrijwilliger kun je dan ook rekenen op een fijne werksfeer, uitstekende begeleiding, een vrijwilligersovereenkomst met een reiskostenvergoeding en eenmaal per jaar een vrijwilligersavond voor al onze vrijwilligers. Uiteraard ontvang je aan het einde van het jaar ook een kerstpakket.

Nu solliciteren

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Leo Joosten, coördinator vrijwilligerswerk. Hij is bereikbaar via (024) 327 2574 en l.joosten@maartenskliniek.nl.


Heb je interesse in deze vrijwilligersvacature? Gebruik dan de knop ‘solliciteren’ bovenaan deze pagina. We kijken nu al uit naar jouw reactie!


Screening van CV, diploma’s, identiteitsbewijs, VOG, en indien van toepassing BIG-registratie maakt deel uit van de selectieprocedure. Dit om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers te waarborgen.


Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben op externe kandidaten.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Nijmegen
Facilitair Bedrijf & Vastgoed
Facilitair