Skip to content

Verpleegkundig Teamcoördinator Unit Neurorevalidatie

Nijmegen€ 2.897 - € 4.118 per maandRevalidatieVerpleegkundige

Beweeg met ons mee

Bij de Sint Maartenskliniek zetten we ons dagelijks in voor misschien wel onze voornaamste vrijheid: onze bewegingsvrijheid. Van een kleuter die door een hersenbeschadiging zijn armen niet goed kan bewegen, tot de thuiszorgmedewerkster met opvlammende gewrichtsontstekingen. Hier help je patiënten die hun laatste hoop op een leven met meer beweging en minder pijn vestigen op ons.

Mogen ze ook op jou rekenen, met alles wat je al kunt bijdragen en bij ons wilt leren?

We zijn per 01-07-2023 op zoek naar een:

Verpleegkundig Teamcoördinator Unit Neurorevalidatie

Gemiddeld 32 uur per week waarvan 16 uur coördinerende- en 16 uur vakinhoudelijke taken
Locatie Nijmegen
Afdeling Neurorevalidatie 

De Sint Maartenskliniek

De Sint Maartenskliniek is de grootste behandelaar op het gebied van houding en beweging in Nederland. We leveren hoog-specialistische, complexe zorg op het gebied van orthopedie, reumatologie, revalidatie en pijnbestrijding. Als koploper halen we regelmatig de media met onze innovaties.

Jouw afdeling

Klinische Neurorevalidatie

De klinische unit Neurorevalidatie van de Sint Maartenskliniek staat bekend om haar expertise en innovatieve aanpak. Het uitgebreide en gespecialiseerde team bestaat niet alleen uit verpleegkundigen, maar bijvoorbeeld ook uit fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, GZ psychologen en maatschappelijk werkenden. Ze werken nauw samen om de revalidant weer verder in beweging te brengen. De klinische doelgroep ( 36 bedden) bestaat hoofdzakelijk uit patiënten met niet aangeboren hersenletsel (NAH), maar ook amputatie- en multitrauma patiënten nemen wij regelmatig op. De revalidanten verblijven hier gemiddeld twee maanden. Daardoor bouw je echt een band op met de revalidanten die je revaliderend verpleegt. Wij staan een goede relatie met al onze revalidanten en hun mantelzorgers voor. Zelfmanagement, eigen regie en samen beslissen staan bij ons hoog in het vaandel. Wij bieden vraaggerichte interdisciplinaire revalidatiezorg. De sfeer op de afdeling is veilig, gemoedelijk én professioneel. Wij werken sinds twee jaar met een Leer- en Innovatie team, kortweg LINT. Dat is een interdisciplinaire leerafdeling. Wij integreren onderwijs, praktijkonderzoek en praktijk opleiden in het werk van alle dag. Dat doen wij in nauwe samenwerking met het ROC Nijmegen en de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Er zijn 35 verpleegkundigen in vaste dienst en gemiddeld 12 leerlingen/stagiaires.

Jouw functie

Als verpleegkundig team coördinator organiseer je de werkzaamheden binnen het verpleegkundig team. Je laat de werkzaamheden zo efficiënt en effectief mogelijk verlopen en draagt bij aan het leveren van optimale zorg. Je geeft functioneel en operationeel leiding en voert gedelegeerd personeelsbeleid uit. Op het gebied van kwaliteit en veiligheid werk je nauw samen met de regieverpleegkundigen. Je vertaalt de vastgestelde doelen uit het jaarplan naar de dagelijkse praktijk in het team en informeert de leidinggevende en de arts coördinator over resultaten, kansen en bedreigingen. Je fungeert als aanspreekpunt, ondersteunt en motiveert de medewerkers, toont leiderschap en voorbeeldgedrag. Je begeleidt medewerkers in veranderprocessen binnen het team, stuurt op resultaten en zorgt voor borging van werkafspraken in de praktijk. Je neemt deel aan projecten, werkgroepen en commissies in de organisatie. Je leidt projecten en kan de afdeling of organisatie vertegenwoordigen in externe contacten en/of netwerken. Een teamcoördinator combineert het leidinggeven altijd met een uitvoerende functie in het primaire proces als verpleegkundige in hetzelfde team. De teamcoördinator werkt in dit geval gemiddeld voor 50% mee in de directe uitvoering van de zorg. Je ontvangt leiding van het hoofd van de afdeling neurorevalidatie en werkt dagelijks met haar en je collega teamcoordinator samen.

Vereisten

Wat neem je mee?

Je bent in het bezit van het diploma Verpleegkundige op het kwalificatieniveau 5 (hbo) en in bezit van BIG-registratie. Je bent bij voorkeur ook in het bezit van een relevante afgeronde hbo-opleiding op het gebied van management in de zorg ( bijvoorbeeld management in zorg- en dienstverlening van de HAN) of bereid om een dergelijke opleiding te volgen.

Je hebt bij voorkeur meerdere jaren werkervaring in de neurorevalidatie en/of aantoonbare affiniteit met de doelgroep. Je bent in staat zowel zelfstandig als interdisciplinair en methodisch te werken. Je hebt een flexibele, collegiale instelling. De werkzaamheden worden verricht volgens een regelmatig dienstrooster (dagdiensten) waarbij af en toe van jou verwacht wordt dat je -in overleg- nu en dan ad hoc je dienst ruilt voor een avond- of nachtdienst om een actueel roosterprobleem op te lossen.

Je bent een verbinder en goede samenwerkingspartner. Daarnaast is kennis van -en ervaring met operationele managementtechnieken zoals coachen, projectmatig werken, lean en ervaring met groepsgericht leidinggeven een pre. Je beschikt over analytisch vermogen en organisatiesensitiviteit om overstijgend te kunnen denken. Kennis van de organisatie en de aangescherpte strategie van de revalidatie is nodig. Onderdeel daarvan is bijvoorbeeld snel opnemen en de ligduur zo kort mogelijk houden om zorgkosten te besparen en steeds ruimte te maken voor nieuwe revalidanten. Je bent flexibel en kunt snel schakelen tussen praktische uitvoering van het revalidatiewerk en operationeel aansturen en meedenken over beleid. Je kunt samenwerken op alle niveaus; je schakelt snel met revalidatieartsen, verpleegkundig specialisten, collega team coördinatoren van andere units en de planning van diverse afdelingen. Sociale vaardigheden zoals luisteren, tact, stimuleren, motiveren, overtuigingskracht komen je daarbij goed van pas.

Dit bieden wij

Je krijgt een uitdagende en afwisselende functie, in eerste instantie voor de duur van een jaar met intentie tot vast dienstverband en met een salaris van minimaal € 2.897,- en maximaal € 4.118,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (FWG 50 CAO ziekenhuizen).

Daarnaast profiteer je van prima arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en een goede pensioenvoorziening, maar ook zaken als gratis sporten en een prachtige werkplek.


Leuk om te weten: medewerkers zijn erg tevreden over de Sint Maartenskliniek als werkgever. Daarom zijn wij dit jaar wederom uitgeroepen tot een World-class Workplace, hét keurmerk voor excellent werkgeverschap. We zijn zelfs voor de tweede keer branchewinnaar in de categorie Ziekenhuizen!

Nu solliciteren

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Ellen Vogel, hoofd van de unit neurorevalidatie e.vogel@maartenskliniek.nl (06-12596225) of Dick Richards, verpleegkundig teamcoördinator TCNeuroRevalidatie@maartenskliniek.nl (024) 365 93 76.

Wil je direct solliciteren? Gebruik dan vóór 16 juni 2023 de knop 'solliciteren' bovenaan deze pagina. We kijken nu al uit naar jouw reactie! 

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 20 juni 2023.


Screening van CV, diploma’s, identiteitsbewijs, actuele verklaring omtrent gedrag (VOG) en indien van toepassing BIG-registratie, maakt deel uit van de selectieprocedure. Dit om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers te waarborgen.


Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben op externe kandidaten.


Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Nijmegen
€ 2.897 - € 4.118 per maand
Revalidatie
Verpleegkundige