Overslaan naar content

Promovendus Artrose TopTreat

  • Nijmegen
€ 2.770 - € 3.539 per maandResearchResearch

Beweeg met ons mee

Bij de Sint Maartenskliniek zetten we ons dagelijks in voor misschien wel onze voornaamste vrijheid: onze bewegingsvrijheid. Van een kleuter die door een hersenbeschadiging zijn armen niet goed kan bewegen, tot de thuiszorgmedewerkster met opvlammende gewrichtsontstekingen. Hier help je patiënten die hun laatste hoop op een leven met meer beweging en minder pijn vestigen op ons.

Help jij mee aan de beste zorg? 


We zijn per direct op zoek naar een:

Promovendus positie onderzoek naar artrose in het TopTreat project

Afdeling Research

38-40 uur per week

Nijmegen

* De sollicitatie verloopt via de website utwentecareers:

https://utwentecareers.nl/nl/vacatures/1706/promovendus-positie-onderzoek-naar-artrose-in-het-toptreat-project/

Ontdek in onze video's waarom je toekomstige collega’s hun werk én de Sint Maartenskliniek zo mooi vinden!

Jouw project

Naar verwachting is artrose in 2040 de meest voorkomende chronische aandoening in Nederland, met momenteel bijna 1,5 miljoen mensen die eraan lijden. De aard en ernst van de klachten variëren, maar hebben altijd invloed op het dagelijks leven. Gezien de diversiteit van klachten bij verschillende individuen is behandeling op maat essentieel. Een uniek samenwerkingsverband genaamd TopTreat (https://reumanederland.nl/nieuws/nieuws/uniek-mega-onderzoek-naar-artrose-van-start/), gestart door onderzoekers van het Interdisciplinair Consortium voor Klinische Bewegingswetenschappen & Technologie (ICMS), zal gedurende drie jaar 500 mensen met artrose volgen en uitgebreid hun kenmerken in kaart brengen. Het doel is om inzicht te krijgen in welke behandeling geschikt is voor welke patiënt. Door gebruik te maken van technologieën zoals joint-on-a-chip, biomarkers, bewegingsanalyses en computermodellen, worden specifieke kenmerken van mensen met artrose vastgelegd en geanalyseerd. Data-gedreven modellen geven vervolgens inzicht in de meest kansrijke behandelingen op individueel niveau.


Het huidige promotieonderzoek betreft onder andere het opzetten van dit grote cohort van mensen met artrose. In dit promotieproject ga je met verschillende vragen aan de slag, wat resulteert in meerdere wetenschappelijke artikelen.


Je coördineert de werving en dataverzameling van het cohort samen met een research verpleegkundige. Het cohort vormt de ruggengraat van het gehele TopTreat programma en verschillende andere onderzoeksgroepen maken gebruik van deze dataverzameling. Je gaat aan de slag met de data-analyse van de verzamelde gegevens.


Je onderzoekt de samenwerking tussen onderzoekers en patiëntvertegenwoordigers, waarbij je nauw samenwerkt met de patiëntcoördinator. Betrokkenheid van patiënten als ervaringsdeskundigen bij wetenschappelijk onderzoek is essentieel om te borgen dat het onderzoek relevante resultaten oplevert en dat de studieprocedures haalbaar en niet te belastend zijn. In het project worden ongeveer 15 patiëntvertegenwoordigers betrokken. Zij zullen samenwerken met de verschillende onderzoekers in het TopTreat project. Er is daarnaast ruimte om met de patiëntvertegenwoordigers een nieuwe onderzoeksvraag op te stellen die beantwoord kan worden met de data uit het cohort.


Je helpt bij het ontwikkelen van een keuzehulp op basis van de uitkomsten van het project, die in de spreekkamer gebruikt kan worden wanneer artsen en patiënten samen besluiten over een eventuele behandeling van de artrose.

De organisatie

Het project is onderdeel van TopTreat (https://reumanederland.nl/nieuws/nieuws/uniek-mega-onderzoek-naar-artrose-van-start/). Je wordt aangesteld bij de afdeling Health Technology and Services Research (HTSR) bij de faculteit Behavioral Management and Social Sciences (BMS) aan de Universiteit Twente. Hier zul je ook de Twente Graduate School doorlopen. Je werkplek zal voornamelijk bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen zijn, maar dit kan samen worden vormgegeven. Meer informatie over beide organisaties en de afdelingen vindt in de vacaturetekst op de site utwentecareers https://utwentecareers.nl/nl/vacatures/1706/promovendus-positie-onderzoek-naar-artrose-in-het-toptreat-project/.


Je wordt begeleid door Prof. Erik Koffijberg (eerste promotor), Els van den Ende (tweede promotor), dr. Calin Popa en dr. Ria Wolkorte (co-promotoren).

Vereisten

Wat neem je mee?

Je bent een enthousiaste onderzoeker met een afgeronde wetenschappelijke opleiding met aantoonbare ervaring in de gezondheidszorg. Je bent enthousiast om zowel met kwalitatief als kwantitatief onderzoek aan de slag te gaan. Je bent een spin in het web die goed kan afstemmen met verschillende partijen. Je beschikt over goede analytische, organisatorische en sociale vaardigheden. Je hebt speciaal affiniteit met het betrekken van patiënten in onderzoek. Daarnaast beschik je over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in zowel het Engels als Nederlands.

Dit bieden wij

Je komt terecht in een enthousiast team binnen zowel de Sint Maartenskliniek als de Universiteit Twente. Je aanstelling is conform de CAO Universiteiten met een salaris van minimaal €2.770,- en maximaal €3.539,- bruto per maand. De aanstelling is voor 4 jaar, fulltime, met een qualifier na het eerste jaar. Je doorloopt een persoonlijk ontwikkelingsprogramma binnen de Twente Graduate School.


Je wordt begeleid door Prof. Erik Koffijberg (eerste promotor), Els van den Ende (tweede promotor), dr. Calin Popa en dr. Ria Wolkorte (co-promotoren).


Je werkplek zal voornamelijk bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen zijn, maar dit kan samen worden vormgegeven. Daarnaast profiteer je van prima secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een vakantietoeslag van 8% van het bruto jaarsalaris, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een solide pensioenregeling. Je krijgt 29 vakantiedagen per jaar bij een voltijds dienstverband; een prachtige, groene werkplek; een familievriendelijke omgeving met ouderschapsverlof (zowel betaald als onbetaald); gratis toegang tot sportfaciliteiten en een internationale wetenschappelijke gemeenschap.

Nu solliciteren

Wil je meer weten over deze functie? Dan kun je contact opnemen met dr. Ria Wolkorte via [email protected].


Wil je direct solliciteren? Solliciteer dan vóór 1 mei 2024 via de website utwentecareers: 

https://utwentecareers.nl/nl/vacatures/1706/promovendus-positie-onderzoek-naar-artrose-in-het-toptreat-project/) op de vacature.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  • Nijmegen
€ 2.770 - € 3.539 per maand
Research
Research

of