Skip to content

Lid PatiëntenAdviesRaad

NijmegenStaf Raad van BestuurStaf

Beweeg met ons mee


Bij de Sint Maartenskliniek zetten we ons dagelijks in voor misschien wel onze voornaamste vrijheid: onze bewegingsvrijheid. Van een kleuter die door een hersenbeschadiging zijn armen niet goed kan bewegen, tot de thuiszorgmedewerkster met opvlammende gewrichtsontstekingen. Hier help je mee aan de beste zorg voor patiënten die hun laatste hoop op een leven met meer beweging en minder pijn vestigen op ons. Help jij mee aan de beste zorg?


We zijn per 01-05-2023 op zoek naar een:

Lid PatiëntenAdviesRaad (PAR)

8-10 uur per maand

Nijmegen


De Sint Maartenskliniek

De Sint Maartenskliniek is de grootste behandelaar op het gebied van houding en beweging in Nederland. We leveren hoog-specialistische, complexe zorg op het gebied van reumatologie, orthopedie, revalidatie en pijnbestrijding. Als koploper halen we regelmatig de media met onze innovaties. Zo konden enkele van onze patiënten met een dwarslaesie als eersten in Nederland weer lopen met een exoskelet.

De PAR (PatiëntenAdviesRaad)

Er blijft natuurlijk altijd ruimte voor verbetering. We streven voortdurend naar verdere verbetering van de kwaliteit van onze zorg en alle facetten daaromheen. Patiënten en hun vertegenwoordigers hebben vaak goede ideeën over verbeteringen en hier luisteren wij dan ook graag naar. Immers, zij kennen uit eigen ervaring de dagelijkse praktijk in de Sint Maartenskliniek. Deze vorm van medezeggenschap van patiënten brengen we in de praktijk in de PatiëntenAdviesRaad (PAR). De PAR levert een bijdrage aan de bevordering van de kwaliteit van de patiëntenzorg in de breedste zin van het woord.

Jouw rol

Als je lid wil worden van de PAR verwachten wij dat je:

  • geïnteresseerd bent in de gezondheidszorg in het algemeen en de patiëntenzorg van de Sint Maartenskliniek in het bijzonder;
  • betrokken bent bij en over kennis beschikt van de patiënten doelgroepen van de Sint Maartenskliniek, bijvoorbeeld omdat jij patiënt of partner/familielid van een patiënt bent;
  • de organisatie- en medezeggenschapsstructuur van de Sint Maartenskliniek erkent en bereid bent om binnen de kaders van deze structuren te werken;
  • beschikt over bestuurlijk inzicht;
  • de patiënten belangen behartigt vanuit het collectieve patiënten perspectief van de Sint Maartenskliniek;
  • bereid bent om 8 tot 10 uren per maand te besteden aan vergaderen, contacten wil onderhouden en diverse taken wil uitvoeren.
  • De PAR vergadert minimaal zeven keer per jaar (op maandagochtend). Naast deze vergaderingen zijn er diverse bijeenkomsten waar de PAR vertegenwoordigd wordt.

Kandidaten die (ook) ervaring hebben met onze behandellocaties in Boxmeer of Woerden nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Leden van de PAR worden voor vier jaar benoemd en zijn éénmaal herkiesbaar voor maximaal vier jaar.


Vereisten

Dit bieden wij

Leden van de PAR ontvangen een vaste jaarlijkse vergoeding. Ook kunnen de PAR-leden gebruik maken van een reiskostenvergoeding.

Nu solliciteren

Wil je meer weten over de rol van PAR-lid? Neem dan contact op met Noortje Puijn, Ambtelijk Secretaris PAR, telefoon. Zij is telefonisch bereikbaar op nummer (024) 365 9466 en per e-mail via n.puijn@maartenskliniek.nl

Wil je direct solliciteren?  Gebruik dan vóór 15 februari 2023 de knop 'solliciteren' bovenaan deze pagina. We kijken nu al uit naar jouw reactie!  

De gesprekken vinden plaats op donderdag 2 maart in de middag.


Nederland, Gelderland, Nijmegen
Staf Raad van Bestuur