Overslaan naar content

Lid Patiënten Advies Raad (PAR)

NijmegenZorgondersteuning

Beweeg met ons mee

Bij de Sint Maartenskliniek zetten we ons dagelijks in voor misschien wel onze voornaamste vrijheid: onze bewegingsvrijheid. Van een kleuter die door een hersenbeschadiging zijn armen niet goed kan bewegen, tot de thuiszorgmedewerkster met opvlammende gewrichtsontstekingen. Hier help je patiënten die hun laatste hoop op een leven met meer beweging en minder pijn vestigen op ons.

Help jij mee aan de beste zorg? 


We zijn per 1 mei op zoek naar een:

Lid Patiënten Advies Raad (PAR)

8-10 uur per week

Nijmegen

De Sint Maartenskliniek

De Sint Maartenskliniek is de grootste behandelaar op het gebied van beweging in Nederland. We leveren hoog-specialistische, complexe zorg op het gebied van reumatologie, orthopedie, revalidatie en pijnbestrijding. Als koploper halen we regelmatig de media met onze innovaties. Zo konden enkele van onze patiënten met een dwarslaesie als eersten in Nederland weer lopen met een exoskelet.

De PAR (PatiëntenAdviesRaad)

De Sint Maartenskliniek streeft uiteraard voortdurend naar verdere verbetering van de kwaliteit van onze zorg en alle facetten daaromheen. De PAR behartigt de gemeenschappelijke belangen van onze patiënten op basis van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz). Patiënten en hun vertegenwoordigers hebben vaak goede ideeën over verbeteringen en hier luisteren wij dan ook graag naar. Immers, zij kennen uit eigen ervaring de dagelijkse praktijk in de Sint Maartenskliniek. Deze vorm van medezeggenschap van patiënten brengen we in de praktijk in de PatiëntenAdviesRaad (PAR). De PAR levert een bijdrage aan de bevordering van de kwaliteit van de Sint Maartenskliniek.

Jouw rol

Als je lid wilt worden van de PAR verwachten wij dat je:

 • vanuit jouw persoonlijke ervaring, bijvoorbeeld omdat jij patiënt of partner/familielid van een patiënt bent (geweest), een bijdrage wilt leveren aan het verbeteren van de kwaliteit;
 • geïnteresseerd bent in de gezondheidszorg in het algemeen en de Sint Maartenskliniek in het bijzonder;
 • de organisatie- en medezeggenschapsstructuur van de Sint Maartenskliniek erkent en bereid bent om binnen de kaders van deze structuren te werken;
 • beschikt over bestuurlijk inzicht;
 • de patiëntenbelangen behartigt vanuit het collectieve patiëntenperspectief van de Sint Maartenskliniek;
 • bereid bent scholing te volgen op het gebied van medezeggenschap;

De PAR vergadert minimaal zeven keer per jaar (op maandagochtend). Naast deze vergaderingen zijn er diverse bijeenkomsten waar de PAR vertegenwoordigd wordt.

Kandidaten die (ook) ervaring hebben met onze externe behandellocaties zoals bijvoorbeeld Boxmeer of Woerden nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren. Leden van de PAR worden voor vier jaar benoemd en zijn éénmaal herkiesbaar voor maximaal vier jaar.

Vereisten

Wat neem je mee?

Van de leden van de PAR wordt verwacht dat zij:

 • kunnen omgaan met vertrouwelijke informatie;
 • in staat zijn beleidsstukken te lezen en zich hierover een visie te kunnen vormen, met name vanuit het patiënten perspectief;
 • zich kunnen inleven in de belangen van patiënten, maar ook voldoende afstand kunnen nemen van persoonlijke belangen;
 • actief contact onderhouden met de achterban;
 • oog hebben voor het perspectief van de Sint Maartenskliniek;
 • een kritische, positieve en open houding hebben;
 • een evenwichtige, doortastende, constructieve, tactvolle en flexibele instelling hebben;
 • beschikken over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • in teamverband kunnen functioneren;
 • bereidheid om 8 tot 10 uren per maand te besteden aan vergaderen, contacten onderhouden en diverse taken uitvoeren;

Dit bieden wij

Leden van de PAR ontvangen een vaste jaarlijkse vergoeding. Ook kunnen de PAR-leden gebruik maken van een reiskostenvergoeding.

Nu solliciteren

Wil je meer weten over de rol van PAR-lid? Neem dan contact op met Lilian Briggeman, Beleidsadviseur Kwaliteit & Veiligheid en Ambtelijk Secretaris van de PAR. Ze is telefonisch bereikbaar op nummer 024-3272654 en per e-mail via [email protected]


Wil je direct solliciteren? Gebruik dan vóór 3 april de knop 'solliciteren' bovenaan deze pagina. Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de vacature eerder sluiten, reageer daarom snel. We kijken nu al uit naar jouw reactie!


De sollicitatiegesprekken vinden in Nijmegen plaats op 17 april tussen 12.30 en 17.30 uur.

Nijmegen
Zorgondersteuning

of