Skip to content

Junior onderzoeker

Nijmegen€ 3.115 per maandResearchResearch

Beweeg met ons mee


Bij de Sint Maartenskliniek zetten we ons dagelijks in voor misschien wel onze voornaamste vrijheid: onze bewegingsvrijheid. Van een kleuter die door een hersenbeschadiging zijn armen niet goed kan bewegen, tot de thuiszorgmedewerkster met opvlammende gewrichtsontstekingen. Hier help je patiënten die hun laatste hoop op een leven met meer beweging en minder pijn vestigen op ons.


We zijn per direct op zoek naar een:

Junior onderzoeker 

Afdeling Research en Reumatologie

32-36 uur per week

Nijmegen


De Sint Maartenskliniek

De Sint Maartenskliniek is de grootste behandelaar op het gebied van houding en beweging in Nederland. We leveren hoog-specialistische, complexe zorg op het gebied van orthopedie, reumatologie, revalidatie en pijnbestrijding. Als koploper halen we regelmatig de media met onze innovaties. 


Jouw afdeling

Je werkt voor de afdeling Research & Innovation in samenwerking met de afdeling reumatologie.

Op onze afdeling Research & Innovation onderzoeken we elke dag hoe we de zorg nog beter, veiliger, patiëntgerichter en doelmatiger kunnen maken. De afdeling bestaat uit ongeveer 50 collega’s die zich inzetten voor verschillende onderzoeks- en innovatietrajecten. We werken daarbij niet alleen nauw samen met de zorgverleners van de Maartenskliniek, maar ook met onderzoekers van het Radboudumc en verschillende andere onderzoeksinstellingen uit binnen- en buitenland. Onze afdeling Reumatologie is de grootste en meest gespecialiseerde van Nederland. Onze patiënten zijn verzekerd van de beste behandeling, gebaseerd op de meest actuele, wetenschappelijke inzichten. 


Jouw functie

We zoeken een junior onderzoeker die in het kader van een promotieonderzoek wil mee werken aan onderzoek naar de behandeling van mensen met reumatoïde artritis (RA). RA is een chronische auto-immuunziekte die leidt tot ontstekingen in gewrichten van handen, polsen, knieën, enkels en/of voeten. De gewrichten zijn pijnlijk, dik of stijf en voortdurende ontsteking kan het gewricht blijvend beschadigen. Dit kan grote gevolgen hebben op alle gebieden van het leven.

Gelukkig kunnen we de ziekte tegenwoordig vrijwel altijd goed behandelen. Bij mensen met RA is het belangrijk om regelmatig te meten hoe actief de ziekte is om eventueel de medicijnen aan te passen. We weten echter niet goed hoe ver we de ziekteactiviteit moeten onderdrukken. Te weinig medicatie kan leiden tot last van de ziekte mede door gewrichtsschade die ontstaat, en te veel medicatie geeft bijwerkingen en hogere kosten. In een nieuwe randomised controlled trial (RCT) willen we onderzoeken welk behandeldoel de beste resultaten geeft voor onze patiënten. Dit project betreft een samenwerking met meerdere (internationale) ziekenhuizen. Het wordt jouw werk om het onderzoek in ons eigen ziekenhuis in goede banen te leiden en proefpersonen te werven, én om de trial op te starten in andere centra. Naast deze trial omvat het promotietraject andere projecten, zoals cohort onderzoek. Daarbij is er zeker ruimte voor eigen ideeën. Ook bieden we verdieping en scholing, bijvoorbeeld in de vorm van cursussen of een epidemiologie opleiding.

Vereisten

Wat neem je mee?

Jij bent een nieuwsgierige onderzoeker met een afgeronde opleiding in de geneeskunde, biomedische wetenschappen of gezondheidswetenschappen. Je hebt interesse in het doen van klinisch onderzoek en zou graag een promotietraject doorlopen. Je werkt nauwkeurig en beschikt over goede contactuele eigenschappen en projectvaardigheden. Affiniteit met epidemiologie en klinische trials is een pre.

Dit bieden wij

We zijn een kleine organisatie maar hebben een grote naam. Onze medewerkers roemen de goede sfeer. Hier werk je in de voorhoede van je vak en bereik je de toppen van je kunnen. Je krijgt een contract voor 1 jaar met de intentie tot verlenging tot een volwaardig promotietraject bij bewezen geschiktheid. Het aanvangssalaris bedraagt € 3.115 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (FWG 55 CAO ziekenhuizen). Daarnaast profiteer je van prima arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en een goede pensioenvoorziening, maar ook zaken als gratis sporten en een prachtige werkplek. Lees meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Nu solliciteren

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Maike Wientjes, onderzoeker, telefoonnummer (024) 365 91 80 of via m.wientjes@maartenskliniek.nl

Wil je direct solliciteren? Gebruik dan vóór 10 april 2023 de knop 'solliciteren' bovenaan deze pagina. We kijken nu al uit naar jouw reactie!


De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 17 april (middag) of 19 april (ochtend).


Screening van CV, diploma’s, identiteitsbewijs, actuele verklaring omtrent gedrag (VOG) en indien van toepassing BIG-registratie, maakt deel uit van de selectieprocedure. Dit om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers te waarborgen.


Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben op externe kandidaten.


Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Nijmegen
€ 3.115 per maand
Research
Research