Overslaan naar content

(Arts) onderzoeker ECHO-trial

  • Nijmegen
€ 3.606 - € 4.457 per maandResearchResearch

Beweeg met ons mee

Bij de Sint Maartenskliniek zetten we ons dagelijks in voor misschien wel onze voornaamste vrijheid: onze bewegingsvrijheid. Van een kleuter die door een hersenbeschadiging zijn armen niet goed kan bewegen, tot de thuiszorgmedewerkster met opvlammende gewrichtsontstekingen. Hier help je patiënten die hun laatste hoop op een leven met meer beweging en minder pijn vestigen op ons. 


We zijn per direct op zoek naar een:

(Arts) Onderzoeker ECHO-trial

Afdeling Research

32-36 uur per week

Nijmegen

Ontdek in onze video's waarom je toekomstige collega’s hun werk én de Sint Maartenskliniek zo mooi vinden!

De Sint Maartenskliniek

De Sint Maartenskliniek is de grootste behandelaar op het gebied van houding en beweging in Nederland. We leveren hoog-specialistische, complexe zorg op het gebied van reumatologie, orthopedie, revalidatie en pijnbestrijding. Als koploper halen we regelmatig de media met onze innovaties. Zo stonden wij vorig jaar in het nieuws met een top publicatie over de potentiële positieve effecten van colchicine bij artrose.

Jouw onderzoek

We zoeken een junior/ arts-onderzoeker die in het kader van een promotieonderzoek wil mee werken aan onderzoek naar het effect van colchicine (een middel voor jicht) bij mensen met knie en/of heup artrose. Artrose is een chronische gewrichtsaandoening waarbij de kwaliteit van het kraakbeen afneemt, het gewricht soms ontstoken raakt, en er veranderingen optreden in het bot rondom het gewricht. Mensen met artrose hebben pijn, stijfheid en moeite met bewegen. Dit kan grote gevolgen hebben op alle gebieden van het dagelijks leven. Mensen met artrose in het eindstadium en/of met ernstige beperkingen in het dagelijks functioneren kunnen in aanmerking komen voor een gewrichtsvervangende operatie.


In Nederland hebben ongeveer 900.000 mensen last van artrose in de knie en/of heup en worden er jaarlijks rond 60.000 nieuwe protheses geplaatst in deze gewrichten. Op dit moment bestaat er nog geen medicijn die het ziekteproces kan onderdrukken. Er zijn echter aanwijzingen dat het gebruik van colchicine het ziekteproces kan vertragen waardoor een nieuwe knie- of heupprothese uitgesteld of zelfs voorkomen zou kunnen worden. Deze hypothese willen we gaan onderzoeken in een randomised controlled trial. Dit project betreft een samenwerking met meerdere ziekenhuizen in onze regio. De project wordt ondersteund door ZonMw. Het wordt jouw werk om het onderzoek in ons eigen ziekenhuis in goede banen te leiden en proefpersonen te werven, én om de trial op te starten in andere centra. Naast deze trial omvat het promotietraject andere projecten, zoals een stakeholders onderzoek of een onderzoek naar markers die de respons op colchicine kunnen voorspellen. Daarbij is er zeker ruimte voor eigen ideeën. Ook bieden we verdieping en scholing, bijvoorbeeld in de vorm van cursussen of een epidemiologie opleiding. Bij een aanstelling als arts-onderzoeker zal je een gedeelte van je aanstelling ook (poli) klinische werkzaamheden verrichten op de afdeling reumatologie van de Sint Maartenskliniek.

Jouw afdeling

Je werkt op de afdeling Research en de afdeling Reumatologie.

De afdeling Research bestaat uit ongeveer 50 collega’s die zich inzetten voor verschillende onderzoeks- en innovatietrajecten. We werken daarbij ook nauw samen met onderzoekers van het Radboudumc en verschillende andere onderzoeksinstellingen uit binnen- en buitenland. De afdeling Reumatologie is de grootste van Nederland en is gespecialiseerd in diverse reumatische aandoeningen. Bovendien fungeert de afdeling als opleidingsafdeling voor reumatologie in de regio. Tot slot heeft de afdeling het predicaat EULAR Centre of Excellence 2023-2028 verkregen, gebaseerd op zijn hoogwaardige wetenschappelijk output van de afgelopen jaren. Onze patiënten zijn verzekerd van de beste behandeling, gebaseerd op de meest actuele, wetenschappelijke inzichten.

Vereisten

Wat neem je mee?

Jij bent een nieuwsgierige onderzoeker met een afgeronde opleiding in de geneeskunde, biomedische wetenschappen, of gezondheidswetenschappen (of verwant). Je hebt interesse in het doen van klinisch onderzoek en zou graag een promotietraject doorlopen. Je werkt nauwkeurig en beschikt over goede contactuele eigenschappen en projectvaardigheden. Affiniteit met epidemiologie is een pre.

Dit bieden wij

We zijn een kleine organisatie maar hebben een grote naam. Onze medewerkers roemen de goede sfeer. Hier werk je in de voorhoede van je vak en bereik je de toppen van je kunnen. Je krijgt een contract voor 1 jaar met de intentie tot verlenging tot een volwaardig promotietraject bij bewezen geschiktheid. Het aanvangssalaris ligt tussen €3.606 en €4.457 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (FWG 55 of 65 CAO ziekenhuizen) en is afhankelijk van de mogelijkheden om tevens poliklinisch als arts op onze afdeling Reumatologie ingezet te worden. Daarnaast profiteer je van prima arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en een goede pensioenvoorziening, maar ook zaken als gratis sporten en een prachtige werkplek. Lees meer over onze arbeidsvoorwaarden op Werken bij de Sint Maartenskliniek.

Nu solliciteren

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met dr. Calin Popa, reumatoloog. Hij is bereikbaar via (024) 365 92 76 en [email protected] 

 

Wil je direct solliciteren? Gebruik dan vóór 26 juni 2024 de knop 'solliciteren' bovenaan deze pagina. Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de vacature eerder sluiten, reageer daarom snel. We kijken nu al uit naar jouw reactie!


Screening van CV, diploma’s, identiteitsbewijs, VOG, en indien van toepassing BIG-registratie maakt deel uit van de selectieprocedure. Dit om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers te waarborgen.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben op externe kandidaten. 


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  • Nijmegen
€ 3.606 - € 4.457 per maand
Research
Research

of